Broodvorm 16cm 400gram Kitchen Basics
€19,99 €19,99
Op voorraad in winkel en webshop
Beschrijving
Deze broodbakvorm van Kitchen Basics is perfect voor het bakken van brood, maar ook cakes. De vorm is gemaakt van blauwstaal, dit materiaal zorgt voor een optimaal bakresultaat omdat het de warmte gelijkmatig opneemt en verdeelt. Hij is geschikt voor het bakken van broden van ongeveer 400 gram. Voor ieder gebruik wordt geadviseerd de vorm in te vetten en te bestuiven met wat bloem. Deegresten die achterblijven verwijder je eenvoudig met een pannenspons. Mocht de bodem schraal aanvoelen, wrijf deze dan in met wat plantaardige olie. Na gebruik reinig je de vorm met de hand met warm water, droog je 'm goed en en vet je 'm in.
Goed om te weten: de éérste keer dat je de vorm gebruikt moet je deze met warm sop goed afwassen en drogen, dat kan eventueel in de oven. Daarna dient de vorm te worden ingebrand: vet de vorm in met plantaardige olie en laat deze in de oven op een lage stand (100°C) rustig intrekken gedurende twintig minuten. Veeg de vorm uit met keukenpapier en hij is klaar voor gebruik.
Belangrijkste kenmerken:
- Voor het bakken van brood, maar ook cakes
- Voor broden van ongeveer 400 gram
- Gemaakt van blauwstaal
- Schoonmaken en inbranden voor gebruik
- Reinigen met de hand
Hoogte 8 cm
Breedte 16 cm
Diepte 12 cm
Niet geschikt voor de afwasmachine
Onlangs was ik bij Róbert (ja, van Heel Holland Bakt) voor een workshop en bakte daar tijgerbrood. Hij gaf mij deze tip: Brood uit de vriezer niet laten ontdooien maar bevroren 10 minuten verwarmen in een (voorverwarmde) oven op 200 graden, met onderin de oven een schaaltje water. Haal het brood uit de oven en laat hem nog 10 minuten rusten. Snij hem dan aan en je hebt een heerlijk vers brood!
Deze originele stalen bakvorm vraagt (om roestvorming te voorkomen) voor het eerste gebruik wat onderhoud.
- Reinig de vorm goed en met water een zeep
- Laat hem zeer goed drogen (in de zon of oven op 50 graden)
- Vet de vorm (binnen en buitenkant) met keukenrol in met een plantaardige olie (arachideolie olie, zonnebloemolie, lijnzaadolie).
- Verwijder daarna met een nieuw stukje keukenrol alle overtollige olie
- Zet hem op zijn kop in de koude oven en warm deze op tot 250 graden, laat de broodvorm een uur in de hete oven staan. Rustig af laten koelen in de oven.
- Herhaal stap 3 t/m 5 in totaal nog 4x. Je broodvorm maakt zo zijn eigen antikleeflaag.
- De broodbakvorm is nu klaar voor gebruik.
- Vet hem altijd nog licht in voordat je het brood gaat bakken
- Reinig na het brood bakken de vorm met heet water en laat hem elke keer weer goed drogen. Zelf zet ik hem terug in de warme oven.
Veel bakplezier!
Andere suggesties…
-
Snijmachine MyTiny mat chroom Graef
€289,00 €289,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Vloeistof-vleesthermometer pocket CDN
€18,99 €18,99 Toevoegen aan winkelwagen -
Rijsmand rond met deegkleed 25cm Patisse
€15,99 €15,99 Toevoegen aan winkelwagen -
Broodbak sling BrandNewCake
€6,99 €6,99 Toevoegen aan winkelwagen -
Lame mesje BrandNewCake
€6,50 €6,50 Toevoegen aan winkelwagen -
Aanbieding!
Kneedmachine, rood volledig in kleur Smeg
Oorspronkelijke prijs was: €539,00.€449,00Huidige prijs is: €449,00. €449,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Broodstempel 8cm Patisse
€3,99 €3,99 Toevoegen aan winkelwagen -
Brood&banket receptenboek Magimix
€25,00 €25,00 Toevoegen aan winkelwagen -
Hoe bak je alles glutenvrij
€25,99 €25,99 Toevoegen aan winkelwagen