Beschrijving
René’s favoriete keukenhulp: De Demeyere sudderpan Iedereen kent dat wel. Een keuken vol met keukengereedschap, pannen en messen. Maar er is altijd een artikel wat favoriet is. Voor mij is dat de sudderpan van Demeyere. Deze pan heb ik al in mijn bezit sinds dat deze op de markt kwam, begin jaren 90.
Wat is er nu zo ideaal aan deze pan?
- De pan is helemaal gemaakt van staal. Er zitten geen kunststof onderdelen aan waardoor de pan kapot zou kunnen gaan. De pan kan daardoor ook perfect in mijn afwasmachine.
- Ondanks dat de pan ook stalen oren heeft kan ik deze gewoon beetpakken zonder mijn vingers te verbranden.
- Het ontbreken van een antiaanbaklaag is de reden dat deze pan zo lang mee gaat en aanbakken doet de pan, mits goed gebruikt, echt niet.
- De pan kan op ieder fornuis gebruikt worden. Na jarenlang op een gasfornuis kan de pan over op een inductiekookplaat. De sudderpan is ovenvast.
- De pan is niet zwaar dus geschikt voor iedereen met wat minder sterke handen.
- Demeyere geeft maar liefst 30 jaar fabrieksgarantie op deze pan. Dus jarenlang onbezorgd bak, braad en kookplezier.
Techniek van de sudderpan De pan is gemaakt van een 5-laags materiaal waardoor deze helemaal rondom goed verwarmd. De sudderpan heeft 30 % meer rendement op een inductie fornuis door de toegepaste legering van metalen. Verder is de pan voorzien van een Sylvinox behandeling waardoor de pan veel langer mooi blijft en zeer eenvoudig te reinigen is. Mijn pan is al 30 jaar in gebruik en is het bewijs hiervan. Uiteraard laten de roestvrijstalen grepen nooit los blijven ze handwarm. Wat maak ik allemaal met deze pan? Ik gebruik de pan als braadpan, dus voor de runderlapjes en goulash. Een pastasaus maak ik er wekelijks in. Maar ook een soep maken gaat geweldig in deze pan. Zelfs voor wokken is de pan geschikt. Ik schep er ook aardappelblokjes in om. Gemiddeld staat onze Demeyere sudderpan wel 2 à 3 keer in de week op het fornuis. Een klein rekensommetje: de pan is dus al meer dan 4500 keer gebruikt en even zo vaak in de afwasmachine is gereinigd. Dit overtreft een anti-aanbakpan vele jaren. Slijtage plekken??? Nee hoor de Demeyere sudderpan gaat nog jarenlang mee. Behalve wat krassen is hij verder in prima conditie. Benieuwd naar deze pan? Kom dan langs bij Marian’s Kookwereld en René (maar uiteraard ook alle andere verkoopmedewerkers) kan je alles over deze sudderpan vertellen.
Je kunt ook hier René’s blog lezen.
Binnendiameter 28cm
Inhoud 4,8 liter
Lengte incl grepen 40cm
Buitendiameter 30cm
Bodemdiameter 20cm
Hoogte 11cm
TIPS van Marian
Lees hier de gebruiksaanwijzing van de roestvrijstalen pan
Meer instructiefilm vind je via deze link.
Twijfel je over welke koekenpan je moet kiezen, roestvrijstaal of antikleef? Lees dan hier mijn blog over koekenpannen.
Stap je over op het koken op inductie? Of vindt je dat het koken op inductie niet prettig is? Lees dan mijn blog over Koken op Inductie.
Je kunt in deze pan zonder boter of olie bakken, smakelijk én energiezuinig. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn blog over Energiezuinig Koken.
———————————————————————————————————————–
- Ontwikkeld en vervaardigd in België
- 5-lagenmateriaal tot aan de rand geeft je uitstekende warmteverdeling
- Geschikt voor alle kookplaten, inclusief inductie, en de oven
- Silvinox® technologie – je roestvrijstalen kookgerei verkleurt niet en is eenvoudig te reinigen
- De speciale gietrand voorkomt geknoeiMet het dubbelwandig deksel kook je nog energiezuiniger
- Gegoten, gelaste grepen uit roestvrij staal: stevig en extra hygiënisch
- Zo afgewassen en weer gebruiksklaar
- 30 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.