De beste kookwinkel van het Westland
Koolrabi, wij habben het nog nooit eerder gegeten. Sinds mei 2024 ben ik oogstgenoot bij de Tuin van Gaia in Honselersdijk. Er wordt voor mij getuinierd en ik hoef alleen maar te oogsten. Wat is dat alleen al leuk! Zelf andijvie snijden, venkel snijden, bietjes uit de grond trekken en afgelopen weekend heb ik de koolrabi meegenomen. Dus dat werd zoeken wat ik met de koolrabi kon maken. En dat werd deze zeer smakelijke ovenschotel. Wil je hem ook maken?
Deze zomerse groentetaart ziet er alleen al geweldig uit. Het mooiste resultaat krijg je als je de groente in gelijkmatige plakken snijdt. Dit gaat het handigst met een mandoline (maar kan ook met een kaasschaaf). Samen met een salade en wat frietjes heb je een heerlijk zomers gerecht.
Maak eens wat anders met de asperges. In het begin van het seizoen eten wij de asperges traditioneel met ham en ei. Maar na een paar keer ga ik andere variaties maken met de asperges. Zoals deze pizza met aspergepuntjes. Niet moeilijk en erg smakelijk.
Download dit recept als PDF-bestand
Bietjes hoef je natuurlijk niet alleen met aardappels en een stukje vlees te eten. Dit ovengerecht is een heerlijke variant.
Download dit recept als PDF-bestand
Deze prachtige quiche is super smakelijk en niet moeilijk om te maken. Ik heb de bodem wel even voorgebakken zodat hij mooi droog is. Wij hebben hem gegeten met een salade een frietjes.
Een super makkelijk te maken bijgerecht voor 4 personen. Of serveer hem in kleine stukjes bij de borrel. De uien kan je vooraf al stoven en pas later het geheel afbakken.
Als je erg druk bent kies dan voor deze simpele preischotel. Zeker als je een zak gesneden prei koopt ben je zo klaar. Het recept is van Lia van der Meer
De aardappelen met een beetje water en zout aan de kook brengen. De zuurkool loshalen en na 10 minuten op de aardappelen leggen en meekoken.
Het is wel even een klus maar het resultaat is er dan ook naar. Een heerlijke lasagne met pompoen, spinazie en walnoten.
Een quiche vol met groentes. Als je er nog een salade bij serveer heb je een gezonde maaltijd op tafel staan.
Laatst hadden we een vriendinnendag en Gini had een heerlijk lunchgerecht gemaakt. Deze hartige taart van filodeeg kan je zowel warm als koud eten. Ook geschikt als voorgerecht of op een buffet!
Doe eens een dagje vegetarisch. Met deze preischotel mis je het vlees echt niet. De prei kan je natuurlijk vervangen voor andere groente zoals bijvoorbeeld broccoli.
Deze gezonde groente variatie is snel voor te bereiden. En als de braadslede met groente in de oven staat kan je ondertussen nog een lekkere bijpassende salade maken.
Het recept is van mijn vriendin Sandra
Reguliere | Openingstijden |
---|---|
Maandag | gesloten |
Dinsdag t/m Vrijdag | 09.30 - 17.30 |
Zaterdag | 09.30 - 17.00 |
Vakantie sluiting | 20 t/m 28 april 2025 |
Telefoon | 0174-622168 |
Klik voor Whatsapp | 06-12393245 |