Beschrijving
Een oud-Hollandse speculaasplank, vervaardigd uit beukenhout, is een echt pareltje in de keuken! Met dit traditionele stuk gereedschap maak je thuis de meest heerlijke speculaas. Het plankje fungeert als mal voor de koekjes, die je vervolgens op de bakplaat bakt. Het is niet alleen een praktisch hulpmiddel, maar ook een stukje nostalgie en traditie dat de heerlijke smaak van zelfgemaakte speculaas koestert. Dus, haal die plank tevoorschijn, laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de geur van versgebakken speculaas die door je huis zweeft!
22x8cm
Niet geschikt voor afwasmachine.
Recept speculaas
Ingrediënten voor 80 speculaasjes
600 gr meel
250 gr boter
2 eieren
300 gr bruine suiker
1 tl zout 10 gr bakpoeder 10 gr speculaaskruiden 1 tl kaneel 1 tl kardemon 1 tl nootmuskaat 1 tl gemalen kruidnagel
De boter met de suiker, zout en eieren in een schaal tot room mengen. Het meel met de kruiden en bakpoeder mengen. Dit alles tot een taartdeeg kneden en 60 minuten koel laten staan.
Uit het deeg een armdikke rol vormen. De speculaasvorm met meel bestrooien. Wat te veel is er weer uitkloppen. De bakplaat invetten en de oven op 200 graden voorverwarmen.
Het deeg op de vorm leggen en met beide handpalmen in de uitgesneden verdieping drukken. Zodra de vorm goed gevuld is, het overtollige deeg met een dun mes (of beter een snijdraad) afsnijden. De vorm omdraaien en het deeg er zachtjes uitkloppen. De speculaasjes op de bakplaat leggen.
De speculaas dan met melk bestrijken en midden in de oven 12 tot 14 minuten bruin bakken.
Het speculaasplankje mag nooit in de oven!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.